De jongens van @thefitfoodfriends presenteren jullie een recept voor gezondere sushi:


Omdat er bij de meeste sushi suiker aan de rijst wordt toegevoegd om de rijst plakkerig te maken, maar we wel groot fan zijn van sushi hebben we geprobeerd om een gezondere variant te maken! We hebben de sushirijst vervangen voor quinoa, en ‘plakken’ dit aan elkaar met een heel klein beetje zelfgemaakte wasabimayonaise. Je kunt uiteraard ook mayonaise uit de winkel gebruiken, maar deze bevat vaak meer suikers en vet!

Wasabimayonaise
Ingrediënten wasabimayonaise:
– 1 ei
– 100 – 125 ml olijfolie`
– 1 theelepel mosterd
– Zout en peper naar smaak
– ½ citroen
– 1 theelepel wasabipasta

Bereiding wasabimayonaise:
1. Split het ei, en doe het eigeel in de keukenmachine
2. Doe de mosterd erbij meng het tot een egaal geheel
3. Schenk, terwijl de keukenmachine draait, hier langzaam de olijfolie bij
4. Controleer tussendoor of het mengsel de gewenste dikte heeft
5. Wanneer de dikte goed is voeg je de peper, zout, citroensap en wasabipasta toe en meng je het geheel nog even kort door elkaar

Sushi
Sushi kent natuurlijk ontelbare varianten, en hier kun je zelf dus ook eindeloos in variëren! Wij hebben voor een toegankelijkere versie gekozen die ook door vegetariërs gegeten kan worden, en bijna iedereen zal hem lusten. Maar wees creatief en voeg vooral je eigen ingrediënten toe!

Benodigdheden sushi:
– Bamboematje

Ingrediënten sushi:
– Een pakje quinoa
– 5 norivellen
– ½ komkommer
– 5 wortelen
– 1 avocado
– (zelfgemaakte) wasabimayonaise
– Mister Flavor stunning garlic
– Mister Flavor sweet lemon

Bereiding sushi:
1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, en laat deze vervolgens afkoelen. Meng, wanneer de quinoa is afgekoeld, met een klein beetje wasabimayonaise zodat het een plakkerig geheel wordt. Breng op smaak met Stunning Garlic en Sweet Lemon van Mister Flavor!
2. Snijdt de komkommer, wortels en avocado in repen, en leg een norivel met de gladde kant naar boven op het bamboematje. Leg hier een dun laagje quinoa op, maar laat aan de bovenkant 4 centimeter leeg. Leg op de quinoa wat van de wortel, komkommer en avocado. Rol het geheel nu strak op, en maak het lege deel van het norivel nat met een paar druppels water, zodat dit een plakstrip wordt.
3. Maak zo nog 4 rollen en snijdt deze in gelijke stukken.

Eet smakelijk!


Recept door: @thefitfoodfriends deze zijn te volgen op instagram