‘Net zo dol op appeltaart, apple crumble en alles uit dat straatje? Probeer dan eens zelf deze gezondere versie te maken, hij is namelijk net zo lekker!

⚠ Ingrediënten:
Vulling:
5 elstar appels
Kaneel
50 gram muesli (of havermout en rozijnen)
10 gram acacia honing

Topping:
100 gram muesli (of havermout en rozijnen en evt. noten)
30 gram acacia honing
30 ml kokosolie
Mister Flavor Cinnamon cookie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.

Alle appels mogen geschild en in stukjes in een ovenschaal. Wanneer je dit gedaan strooi je naar eigen wens kaneel over de gesneden appels. Voeg daarna gelijk verdeeld de muesli toe en als laatste de honing. Ik heb de honing uit de losse pols gedaan, maar dit was ongeveer 10 gram. Roer hierna alles goed door.

Voor de topping voeg je alle ingrediënten samen en roer je dit goed door tot het een beetje een kleverige massa wordt. Blijft het niet zo plakken? Dan kan je wat meer kokosolie toevoegen.

Bedek de stukjes appel nu met de toplaag en druk dit een beetje aan. Voor degenen die het niet erg vinden om suiker te gebruiken kan je tot slot (met beleid !) kaneelsuiker over de toplaag strooien, maar dit is niet echt nodig.

Doe de schaal voor 30 minuten in de oven en vergeet bij het serveren niet om de Mister Flavor erover heen te strooien. Smullen maar! Lekker om zo op te eten als tussendoortje, toetje of in yoghurt.’